Lyrics - lalitAdAsar kriti; praNavanilai - mOhanam

Place to go if you want to ask someone identify raga, tala, composer etc or ask for sāhitya (lyrics) or notations or translations.
Post Reply
ninjathegreat

Lyrics - lalitAdAsar kriti; praNavanilai - mOhanam

Post by ninjathegreat »

I recently heard this sung by Chembai. Was wondering if anyone had the sahityam for this.
Last edited by ninjathegreat on 30 Oct 2012, 05:10, edited 1 time in total.

Lakshman

Re: lalitAdAsar kriti; praNavanilai - mOhanam

Post by Lakshman »

Is an audio clip available?

ninjathegreat

Re: lalitAdAsar kriti; praNavanilai - mOhanam

Post by ninjathegreat »

Lakshman Sir:

Sent it to your hotmail account. I got it from an old collections set of clips of Chembai in Sangeethapriya. Location:

http://www.sangeethamshare.org/kaumaram ... ollections

ninjathegreat

Re: Lyrics - lalitAdAsar kriti; praNavanilai - mOhanam

Post by ninjathegreat »

Here's my amateurish attempt at transliterating a very old recording! please correct as needed...

praNavanilai innadanD ariyAdha naRajanma paripUrNa sacchidAnandam arivAro anubhavI rudra tAnDavam AdinarE jAmbhavam taNNiL chiDambarE

sagadamadhunAdanE paNDAdhi paripONdru siradhamadhunazhinam thakkayuDanIr kajimadhuladi thakka yuDanIr kajinam tripuda tripuda jam tripuda jam tripuda jam enRu sambO tripuda jam tripuda jam tripuda jam enRu tarigidakididhikanam kididhikanam kididhikanam enRu tarigidakididhikanam kididhikanam kididhikanam enadhu anubhavI rudra tAnDavam AdinArE jAmbhavam taNNiL chiDambarE

AdhAramari varum nAdas thayam Agi kOthAla Agi varum poRpAda manipadumpOL kOthAla Agi poRpAda manipadumpOL kiDingiNa kiDingiNaNam kiDingiNaNam kiDingiNaNam enRu sambO kiDingiNaNam kiDingiNaNam kiDingiNaNam enRu thakanakanajam thakanajam thakanajam enadhu thakanakanajam thakanajam thakanajam enadhu anubhavI rudra tAnDavam AdinarE jAmbhavam taNNiL chiDambaram tannil chidambarE

kAlIyudum vAdhADu kAlI sadhambavadu kAlIyudum vAdhADu kAlI sadhambavadu kANumEl vadanam vANumEl naDandunam paragEsa niLkaja vANumEl nadandunam paragEsa niLkaja thvuthvuthvimbam thvuthvimbam thvuthvimbam enRu sambO thvuthvimbam thvuthvimbam enRu sambO haraharAm haraharAm haraharAm enadu
sambO haraharAm haraharAm haraharAm enadu anubhavI rudra tAnDavam AdinArE jAmbhavam kaNNiL chiDambarE

Post Reply